Lenen met uitkeringLenen met uitkering? Geld lenen met een uitkering is mogelijk, maar...Lenen met uitkering is niet altijd verstandig. Wanneer u door omstandigheden meer financiële ruimte nodig heeft kan een lening tijdelijk wel wat meer ademruimte geven, maar zorgt ook weer voor meer schulden. Desondanks kan het zijn dat u toch een lening nodig heeft. Maar kan je lenen met een uitkering? Ja, geld lenen met een uitkering is mogelijk. Er zijn steeds meer geldverstrekkers die geld lenen aan mensen met een uitkering. Op lenen met uitkering leggen wij u uit hoe u kunt lenen met een uitkering en waar u op moeten letten. Want geld lenen kost altijd geld, ga hier verstandig mee om!

Advertentie

1000 euro lenen

Kan iemand mij even 1000 euro lenen?

Het kan soms een wereld van verschil maken: 1000 euro. Misschien heb je het dringend nodig om je kapotte wasmachine te vervangen, die ene dure reparatie aan je auto te betalen, de lekkende dakgoot te laten repareren of een nieuwe outfit aan te schaffen voor dat ene veelbelovende sollicitatiegesprek. Krijg je de baan, dan heb je wat meer financiële armslag en betaal je het geld eenvoudigweg terug… Toch? Helaas, zo simpel zal een kredietverstrekker niet denken. Een kredietverstrekker wil maar één ding: zekerheid.

Geld lenen met een uitkering wordt lastig

Wie van een uitkering moet rondkomen, heeft vaak maar weinig financiële armslag. Zou iemand met een uitkering veel te besteden hebben, dan had hij of zij wel geld opzij gezet om onverwachte uitgaven te kunnen opvangen. Dat weet een kredietverstrekker ook wel. Juist hierom zijn kredietverstrekkers behoorlijk terughoudend wanneer het gaat om een geldlening aan iemand die van een uitkering moet rondkomen.

1000 Euro lenen met een onderpand

Heb je de beschikking over een onderpand, dan is het vaak al veel gemakkelijker om 1000 euro te lenen, ondanks het feit dat je een uitkering hebt. Het onderpand is immers de garantie dat er een waarde tegenover de lening staat. Betaal je je lening niet terug, dan blijft het onderpand bij het pandjeshuis. De term pandjeshuis kennen veel mensen uit bijvoorbeeld de Donald Duck en verhalen over zielige weeskinderen, maar pandjeshuizen bestaan écht. Ook anno nu!

Hoe werkt een pandjeshuis?

Een pandjeshuis werkt simpel, snel en effectief. Je gaat naar het pandjeshuis en neemt een of meer goederen mee die je langere tijd kunt missen, zoals je tv, sieraden of erfstukken. Vervolgens taxeert het pandjeshuis de waarde van de door jou in te ruilen goederen en stelt hier een geldsom tegenover. Je ontvangt vervolgens geld én een bewijsje dat je het recht hebt om het goed binnen een bepaalde tijd weer terug te kopen. Als je dit niet doet, verkoopt het pandjeshuis het voorwerp en krijgt het op die manier z’n geld terug.

Pandjeshuis en BKR

Het pandjeshuis voert geen BKR-toetsing uit als jij je spullen brengt. Dit is ook niet nodig, want je stelt tegenover de geldlening immers iets van (ongeveer) dezelfde waarde. Het mag dan misschien niet voor de hand liggend klinken om je laptop, de sieraden van oma of je vaders gouden horloge tijdelijk in te ruilen voor klinkende munt, maar voor sommigen is het een heel goede optie.

Geplaatst in: alternatieven voor lenen, lenen met uitkering

Tags - lenen met uitkering: , , , , , ,

Advertentie

geld lenen kost geld

Advertentie