Lenen met uitkeringLenen met uitkering? Geld lenen met een uitkering is mogelijk, maar...Lenen met uitkering is niet altijd verstandig. Wanneer u door omstandigheden meer financiële ruimte nodig heeft kan een lening tijdelijk wel wat meer ademruimte geven, maar zorgt ook weer voor meer schulden. Desondanks kan het zijn dat u toch een lening nodig heeft. Maar kan je lenen met een uitkering? Ja, geld lenen met een uitkering is mogelijk. Er zijn steeds meer geldverstrekkers die geld lenen aan mensen met een uitkering. Op lenen met uitkering leggen wij u uit hoe u kunt lenen met een uitkering en waar u op moeten letten. Want geld lenen kost altijd geld, ga hier verstandig mee om!

Advertentie

500 euro lenen

500 euro lenen om je uit de brand te helpen

geld12Soms heb je helemaal geen behoefte aan een grote geldlening, maar ben je met een paar honderd euro uit de brand geholpen. 500 Euro kan net het verschil betekenen tussen wel of geen koelkast, wel of geen wasmachine en wel of niet de deurwaarder op visite. Toch staan kredietverstrekkers niet te trappelen om dit bedrag uit te lenen aan iemand met een uitkering, hoewel je -omdat het om een gering bedrag gaat- wel kans hebt dat het lukt. Wil je 500 euro lenen, probeer dan eerst eens bij een bank of kredietverstrekker of ze hier welwillend tegenover staan. Nee heb je, ja kun je krijgen.

Lenen met een negatieve BKR-notering?

Heb je een negatieve BKR-notering, dan is lenen niet zo gemakkelijk. Ook niet als het ‘maar’ om 500 euro gaat. Een BKR-notering krijg je van het Bureau Krediet Registratie in Tiel. Het BKR fungeert als een soort ‘waakhond’ voor banken en andere kredietverstrekkers, om te voorkomen dat deze instellingen geld uitlenen aan mensen die dit waarschijnlijk niet kunnen terugbetalen. Met een negatieve BKR-notering zal je dan ook meestal bot vangen bij reguliere banken en kredietinstellingen.

Geldverstrekkers zonder BKR-toets

Een rondje Google leert dat er vele, vele instellingen zijn die geldleningen verstrekken aan mensen met een negatieve BKR-notering. Over het algemeen gaat het dan om kleine bedragen die vaak al binnen een paar weken moeten worden terugbetaald. De te betalen rente kan in sommige gevallen behoorlijk oplopen. Ook zijn de bijkomende voorwaarden, zoals wat er gebeurt als je niet tijdig betaalt, vaak niet mals. Of een geldlening bij een dergelijke instelling voor jou een optie is, is dan iets dat je zelf moet beslissen. Kijk hierbij niet alleen naar het bedrag dat je wilt hebben, maar ook en vooral naar je terugbetalingsmogelijkheden en de termijnen waarbinnen de vordering terugbetaald moet zijn.

Geplaatst in: Geld lenen

Tags - lenen met uitkering: , , ,

Advertentie

geld lenen kost geld

Advertentie