Lenen met uitkeringLenen met uitkering? Geld lenen met een uitkering is mogelijk, maar...Lenen met uitkering is niet altijd verstandig. Wanneer u door omstandigheden meer financiële ruimte nodig heeft kan een lening tijdelijk wel wat meer ademruimte geven, maar zorgt ook weer voor meer schulden. Desondanks kan het zijn dat u toch een lening nodig heeft. Maar kan je lenen met een uitkering? Ja, geld lenen met een uitkering is mogelijk. Er zijn steeds meer geldverstrekkers die geld lenen aan mensen met een uitkering. Op lenen met uitkering leggen wij u uit hoe u kunt lenen met een uitkering en waar u op moeten letten. Want geld lenen kost altijd geld, ga hier verstandig mee om!

Advertentie

Geld lenen indien u een uitkering ontvangt

U ontvangt een uitkering en zult dan ook niet erg royaal kunnen leven. Het is dan zeker niet vreemd dat u regelmatig niet voldoende geld heeft om de maand door te komen. En u zult zeker regelmatig toe zijn aan een extraatje. Want als de gemeentelijke belastingen weer betaald moeten worden, als de auto een reparatie moet ondergaan of als de wasdroger het begeeft, is geld nodig. Helaas blijkt op dat moment dat het niet zo eenvoudig is om met uw uitkering een lening af te sluiten.

Kredietverstrekker is op zoek naar garantie

Wanneer een kredietverstrekker een geldbedrag uitleent, wil deze uiteraard zeker weten dat dit geld ook weer terugbetaald gaat worden. Ook bij kredietverstrekkers is het bekend dat mensen met een uitkering het helaas niet breed zijn. Daarom zullen ze in eerste instantie wat terughoudend zijn als het aankomt op geld lenen met uitkering. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van welke uitkering u ontvangt en wat uw leefsituatie is. Er zijn genoeg situaties waarin het wel degelijk mogelijk is een lening af te sluiten als u een uitkering ontvangt.

Heeft u een partner of een vaste uitkering?

Het afsluiten van een lening als u zelf een uitkering heeft, wordt al wat eenvoudiger als u een partner heeft die inkomsten heeft. Heeft uw partner een vast dienstverband, dan wordt het voor u makkelijker om geld te lenen. Heeft u een uitkering die gepaard gaat met een zekere garantie, dan wordt geld lenen met uitkering ook wat eenvoudiger. Een WIA uitkering voor een chronische aandoening is een vaste uitkering, waardoor kredietverstrekkers meer geneigd zijn om geld aan u uit te lenen.

Lening afsluiten met een WW uitkering

Geld lenen als u een uitkering ontvangtIets anders is dat bij een WW uitkering. U bent immers gezond en heeft kans op een baan binnen afzienbare tijd. Aan de andere kant is het zo dat WW uitkeringen wel maar van beperkte duur zijn. Heeft u tegen het einde van de looptijd van de uitkering geen baan weten te vinden, dan staat u letterlijk met een lege portemonnee. Dat weten ook kredietverstrekkers, die in zo’n geval minder snel een lening verstrekken.

Geplaatst in: lenen met uitkering

Tags - lenen met uitkering:

Advertentie

geld lenen kost geld

Advertentie