Home / Geld lenen van een particulier

Geld lenen van een particulier


U hebt geld nodig voor een (grote) uitgave, maar u kunt bij de reguliere kredietverstrekkers geen lening verkrijgen. U bent daarom op zoek naar een andere oplossing. Heeft u er al eens aan gedacht om zogeheten onderhands geld te lenen, zoals geld lenen van particulier. In dit geval kunt u geld lenen zonder tussenkomst van een bank of andere kredietverstrekker. Dit hoeft overigens helemaal niet duur te zijn, wat veel mensen vaak ten onrechte denken.

Lenen van een vriend of familielid

Een van de mogelijkheden om onderhands geld te lenen, is door te lenen van een vriend of familielid. Het fijne is dat je deze persoon kent en dat deze persoon jou kent, waardoor reële afspraken gemaakt kunnen worden over de lening. Het is overigens wel erg belangrijk om goede afspraken te maken over de hoogte van zo’n lening. Zet hierin naast het geleende bedrag ook de afgesproken rente en de terugbetalingstermijnen. Daarbij is het verstandig deze afspraken vast te leggen in een contract, om eventuele problemen in de toekomst te vermijden.

Lenen van een onbekende particulier

particulierenZiet u het niet zitten om van een bekende te lenen, dan kunt u ook kiezen voor geld lenen van particulier die u niet kent. Via het internet kunt u vrij eenvoudig in contact komen met een particulier bij wie u een lening af kunt sluiten. Ook hierbij is het verstandig om de gemaakte afspraken vast te leggen. Net als bij lenen van een familielid of vriend kunt u het beste bij lenen van een onbekende particulier ook contractueel het één en ander vastleggen.

Voordelen van onderhands geld lenen

U kunt op deze wijze van een particulier geld lenen zonder BKR toetsing. Het grootste voordeel is uiteraard dat hier geen tussenpartij aan te pas komt. U kunt lenen bij wie u maar wilt en ook hoeveel u maar wilt. Particulier geld lenen zonder BKR toetsing is altijd mogelijk, ook al zou u eventueel een negatieve BKR registratie hebben. De grote mate van vrijheid die u heeft, is dan ook één van de grootste voordelen. Uiteraard is ook het lagere rentepercentage een groot voordeel.