Home / Geld lenen zonder bank

Geld lenen zonder bank

Als u een lening af gaat sluiten bij de bank, zullen zij altijd een check voor uw kredietwaardigheid uitvoeren. Met de huidige economische crisis in het achterhoofd lenen banken steeds minder snel hun geld uit. Er hoeft maar een kleine smet in uw financiële historie te zijn en banken zullen u de lening weigeren. Gelukkig is geld lenen zonder bank die ertussen zit tegenwoordig heel goed mogelijk. Het fijne hieraan is dat de lening ook stukken sneller geregeld is, omdat de tussenkomst van banken wegvalt. Er vinden namelijk minder controles plaats.

Bij een particulier geld lenen

Op het internet komt u wellicht regelmatig aanbiedingen tegen voor leningen door particulieren. U krijgt een lening aangeboden, maar moet vooraf wel betalen voor de kosten van de lening. Heeft u dit eenmaal gedaan, dan zult u het geleende bedrag nooit ontvangen en bent u uw geld kwijt. Particulier geld lenen is zeker een optie, maar let wel ontzettend goed op met wie u in zee gaat. Wellicht is het beter om dan van een vriend of familielid geld te lenen.

Geld lenen bij vrienden of familie

Uw vrienden en familie kennen u en zijn wellicht bereid u een lening te verstrekken. Het is aan te raden om de gemaakte afspraken op papier vast te leggen, zodat voor beide partijen inzichtelijk is wanneer de lening weer wordt afbetaald en welk rentetarief er wordt gehanteerd. Het is natuurlijk zonde om een vriendschap of goede familieband op het spel te zetten, dus let er goed op dat u afspraken maakt die u ook daadwerkelijk kunt nakomen.

Geld lenen via het internetweb1

Geld lenen zonder bank kan ook via het internet, waar u bijvoorbeeld zogeheten minikredieten af kunt sluiten. Dit zijn leningen van vaak maximaal een paar honderd euro die relatief snel weer afgelost dienen te worden. Dergelijke leningen zijn een prima keuze als u een korte periode zonder geld moet overbruggen. Het fijne aan deze manier van geld lenen is dat de bank er niet tussenkomt en dat u dus vrijwel zeker de lening af kunt sluiten. Op deze manier is uw (tijdelijke) geldprobleem niet meer van toepassing.