Home / Geld lenen zonder inkomen

Geld lenen zonder inkomen

Zonder inkomen zitten. Het zou niet mogen maar helaas komt het maar al te vaak voor dat mensen het voor korte of zelfs langere tijd helemaal zonder inkomen moeten stellen. De gewoonste zaken zoals eten, drinken en gas, water en licht kunnen dan al uitgaven zijn die de portemonnee te boven gaan.
Een uitkeringsaanvraag die veel tijd in beslag neemt, een failliete werkgever, eigen laksheid, privé-omstandigheden of niet-betalende klanten of oplichting: Er zijn tal van scenario’s denkbaar die ervoor kunnen zorgen dat iemand zonder inkomen komt te zitten.

Op het moment dat iemand het helemaal zonder inkomen moet zien te rooien, is geld lenen vaak zijn of haar enige mogelijkheid om niet al te ver in de problemen te raken met de vaste lasten of de kosten voor levensonderhoud. Aan de andere kant is het uiteraard wel moeilijk om een kredietverstrekker te vinden die een lening wil verstrekken aan iemand die helemaal zonder inkomen zit, ook al is dit maar tijdelijk.

Dus, als je zelf zonder inkomen zit en geld wilt lenen, wat zijn dan je mogelijkheden? En waar moet je zoal rekening mee houden bij geld lenen zonder inkomen? We zetten het hier voor je uiteen.

Geld lenen zonder inkomen: Van de regen in de drup?

Wanneer je financiële situatie onzeker is, kun je beter geen nieuwe schulden maken. Misschien wordt bijvoorbeeld je uitkeringsaanvraag uiteindelijk niet goedgekeurd. In zo’n geval kun je misschien niet op tijd je lening terugbetalen en zul je dus in de problemen raken.

Je kunt als je zonder inkomen komt te zitten dan ook het beste eerst op zoek gaan naar alternatieven voor lenen. Heb je snel geld nodig, misschien zijn er dan spullen die je kunt verkopen. Je kunt kleding of boeken naar een tweedehands winkel brengen die van particulieren inkoopt. Andere spullen kun je op een online marktplaats zetten.
En misschien kun je ergens wat bijklussen? Ook zijn er vrijwillige functies te vinden waarvoor je een kleine vergoeding krijgt. Hier kun je doorgaans snel aan de slag en een dergelijke functie is niet van invloed op een eventuele uitkering.

Heb je wel zekerheid over je financiële situatie en weet je zonder enige twijfel dat je binnen bijvoorbeeld een maand of twee weer gewoon een inkomen tot je beschikking hebt, dan kun je gerust op zoek gaan naar een lening. Daarover lees je hieronder meer.

Geld lenen zonder inkomen: Waar kun je terecht?

risicoZonder inkomen kun je alleen lenen bij een kredietverstrekker die geen eisen stelt aan inkomen. Wanneer vrienden of familieleden geen mogelijkheid zijn voor het lenen van geld, kun je uitwijken naar een commerciële kredietverstrekker. Als je geen bewijs van inkomen hoeft te overleggen, moet je er wel op rekenen dat je naar verhouding behoorlijk wat rente over je lening moet betalen. Zonder inkomen is dat een groot risico maar wanneer je uitzicht hebt op een betere situatie, kan een dergelijke lening je helpen om geen andere schulden te maken en om gewoon te kunnen blijven eten en drinken in een verwarmde en verlichte woning.