Home / Lenen met WW-uitkering

Lenen met WW-uitkering

Als je van een WW-uitkering rond moet komen, dan kan het erg lastig zijn om ergens geld te lenen. En dat terwijl het voor bijvoorbeeld het repareren van een kapotte auto toch soms noodzakelijk is dat je even over wat extra geld kan beschikken. Geld lenen met een WW-uitkering is dan ook niet onmogelijk. We zetten de mogelijkheden en de zaken waar je rekening mee moet houden als je geld wilt gaan lenen terwijl je een WW-uitkering ontvangt, hier voor je op een rijtje.

Waar kun je lenen met een WW-uitkering?

Sommige aanbieders van leningen zullen iemand met een WW-uitkering nooit geld lenen. Zij hanteren dit als een policy en daar hoef je dus gewoon niet aan te kloppen. Andere leningverstrekkers bieden wél die mogelijkheid maar stellen bepaalde eisen aan mensen met een WW-uitkering. Bijvoorbeeld dat de partner van degene die de aanvraag doet, over een bepaald inkomen beschikt. Daarnaast bestaan er kredietverstrekkers die geen inkomenscheck uitvoeren en waarbij je dus altijd terecht kunt voor het lenen van een bepaald bedrag. Dergelijke kredietverstrekkers lopen zelf wel een verhoogd risico en vaak hanteren zij dan ook hoge rentes en strenge regels. Zo delen zij vaak flinke boetes uit wanneer er niet op tijd betaald wordt. Dit is dus absoluut iets om rekening mee te houden als je hier wilt gaan lenen met een WW-uitkering.

Waar moet je op letten als je gaat lenen met een WW-uitkering?

Als je een WW-uitkering ontvangt, is je financiële toekomst alle behalve zeker. Je weet meestal niet wanneer en óf je weer een vast inkomen uit loondienst zult ontvangen en je moet er rekening mee houden dat je inkomsten in de toekomst nog kunnen gaan dalen. Dat moet je dus zeker in je achterhoofd hebben als je overweegt geld te gaan lenen. Allereerst doe je er goed aan je financiële situatie goed in kaart te brengen zodat je precies weet wat je maandelijks kunt aflossen. Daarbij moet je rekening houden met het feit dat er best nog een tegenvaller om de hoek kan komen kijken. Schat je situatie niet te positief in want dat kan voor problemen zorgen. Lenen met een WW-uitkering is wat dat betreft niet anders dan lenen wanneer je een vast inkomen uit loondienst of onderneming hebt. Toch zul je als je geld gaat lenen met een WW-uitkering nog extra voorzichtig moeten zijn. Geld lenen bij een kredietverstrekker moet je zien als een laatste redmiddel en je kunt beter eerst kijken naar alternatieven voor lenen. Zijn er nog andere mogelijkheden om aan extra geld te komen? Kun je misschien bij vrienden of familie wat lenen zonder dat je rente hoeft te betalen? Heb je eigendommen die je kunt verkopen? Op deze website vind je uitgebreide informatie over alternatieven voor lenen bij een kredietverstrekker. Vraag jezelf ook af, waar je geld voor nodig hebt. Moet je auto gerepareerd worden? Of moet een kapotte koelkast vervangen worden? Er zijn wellicht mogelijkheden om een goedkope oplossing te vinden. Binnen je kennissenkring loopt er misschien iemand rond die je kan helpen met je auto. En een goedkope of zelfs gratis koelkast kun je op een online marktplaats vinden of bij een kringloopwinkel. Kortom: Ga eerst al je mogelijkheden na voordat je jezelf verplicht tot de lasten van lenen.