Lenen met uitkeringLenen met uitkering? Geld lenen met een uitkering is mogelijk, maar...Lenen met uitkering is niet altijd verstandig. Wanneer u door omstandigheden meer financiële ruimte nodig heeft kan een lening tijdelijk wel wat meer ademruimte geven, maar zorgt ook weer voor meer schulden. Desondanks kan het zijn dat u toch een lening nodig heeft. Maar kan je lenen met een uitkering? Ja, geld lenen met een uitkering is mogelijk. Er zijn steeds meer geldverstrekkers die geld lenen aan mensen met een uitkering. Op lenen met uitkering leggen wij u uit hoe u kunt lenen met een uitkering en waar u op moeten letten. Want geld lenen kost altijd geld, ga hier verstandig mee om!

Advertentie

Voordelig geld lenen

Wanneer u ervoor kiest om een lening af te sluiten, zal het geen verrassing zijn dat u niet alleen het geleende bedrag terug dient te betalen, maar dat u ook een bepaald bedrag aan rente verschuldigd bent. Natuurlijk wilt u het liefst voordelig geld lenen en gelukkig is dat tegenwoordig prima mogelijk. Het is wel zo dat hier wat uitzoekwerk bij komt kijken, maar afhankelijk van het geleende bedrag kan dit wel een voordeel van een paar tientjes tot een paar honderd euro opleveren. En dat is natuurlijk toch mooi meegenomen bij het afsluiten van een lening.

100 aanbieders, 100 tarieven

Elke aanbieder van leningen claimt uiteraard voordelig te zijn, maar slechts enkelen zijn dit ook daadwerkelijk. Alle aanbieders hanteren hun eigen voorwaarden en rentetarieven, waardoor enorme verschillen kunnen ontstaan. Stel uzelf voor dat u een voordelige lening af wilt sluiten. Er zijn aanbieders waarbij u tussentijds extra af kunt lossen op het geleende bedrag, maar er zijn ook aanbieders waar dit niet mogelijk is. Daarnaast zijn er aanbieders waar het rentetarief of 5,7% ligt, maar ook aanbieders die 5,4% rente vragen. Dit kan op termijn vele euro’s schelen.

Kijk verder dan de gehanteerde renteVoordelig geld lenen

Een fout die veel mensen maken als ze zoeken naar een manier van voordelig geld lenen is afgaan op het rentetarief. U kunt echter het beste kijken naar de totale kosten van een lening, zodat goedkoop niet uiteindelijk duurkoop zal worden. Kies bewust een aanbieder uit, zodat de lening u niet onnodig veel geld gaat kosten. Terugbetalen moet natuurlijk sowieso, maar meer terugbetalen dan nodig is zonde.

Wat is de looptijd van de lening?

Let bijvoorbeeld op de looptijd. Hoe eerder een lening afgelost is, hoe lager de kosten over het algemeen zijn. U krijgt vaak lage maandlasten voorgespiegeld, maar in de praktijk houdt dit in dat de lening lang zal lopen. En hoe langer de lening doorloopt, hoe hoger uw lasten zullen uitvallen. U kunt dan beter kiezen voor een lening met een iets hoger rentetarief, maar een kortere looptijd. Dit pakt namelijk voordeliger uit en is dus in uw voordeel.

Geplaatst in: Geld lenen

Tags - lenen met uitkering:

Advertentie

geld lenen kost geld

Advertentie