Home / Zonder inkomsten geld lenen

Zonder inkomsten geld lenen

Wanneer u van plan bent een lening af te sluiten, zit hier een bepaald proces aan verbonden voor het aanvragen en toegewezen kregen van de lening. Zo wordt onder andere gekeken naar uw kredietwaardigheid, die voor een deel is gebaseerd op uw inkomen. Hebt u geen inkomsten dan lijkt het wellicht onmogelijk om een lening af te sluiten. Het is echter zo dat het ook mogelijk is om geld te lenen zonder inkomen.

Geleende bedrag terugbetalen

Vooral wanneer u geen inkomsten heeft, liggen financiële problemen vaak op de loer. Het kunnen afsluiten van een lening is juist in die situatie haast een vereiste. Banken hechten echter niet voor niets veel waarde aan het proces zoals zij dat georganiseerd hebben. Iemand die wel een inkomen heeft, zal over het algemeen sneller terug kunnen betalen dan iemand die geen inkomen heeft. Want als iemand geen inkomen heeft, hoe kan hij of zij dan de afgesloten lening en de daarbij komende rente terug betalen?

Minikredieten afsluiten

Waar u voor kunt kiezen in deze situatie is het afsluiten van minikredieten. Dit verloopt zonder financiële checks, waardoor u bijna zeker bent van het krijgen van de lening. Wat wel belangrijk is om te weten, is dat dergelijke kredieten vaak ook snel weer afgelost moeten worden. Heeft u geen inkomen en voorziet u dit ook niet op de korte termijn, dan is zo’n lening niet de beste keuze.

Lenen met onderpand

Een andere mogelijkheid die u heeft als u wilt geld lenen zonder inkomen is door een lening met onderpand af te sluiten. Afhankelijk van hoeveel geld u wilt lenen, wordt iets als onderpand gezien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw fiets, uw televisie of uw auto die als onderpand kan dienen. Mocht u uw  lening niet af kunnen lossen, dan wordt het onderpand eigendom van de instantie waar u de lening heeft gekregen.

Geld lenen van de gemeente

Het is daarnaast ook een optie om geld te lenen bij de gemeentelijke kredietbank, die speciaal bedoeld is voor mensen met een laag inkomen. Ook weten ze hier vaak raad als u geen inkomen heeft en toch een lening af wilt sluiten.