Home / 500 euro lenen

500 euro lenen

500 euro lenen om je uit de brand te helpen

Soms heb je helemaal geen behoefte aan een grote geldlening, maar ben je met een paar honderd euro uit de brand geholpen. 500 Euro kan net het verschil betekenen tussen wel of geen koelkast, wel of geen wasmachine en wel of niet de deurwaarder op visite. Toch staan kredietverstrekkers niet te trappelen om dit bedrag uit te lenen aan iemand met een uitkering, hoewel je -omdat het om een gering bedrag gaat- wel kans hebt dat het lukt. Wil je 500 euro lenen, probeer dan eerst eens bij een bank of kredietverstrekker of ze hier welwillend tegenover staan. Nee heb je, ja kun je krijgen.

Lenen met een negatieve BKR-notering?

Heb je een negatieve BKR-notering, dan is lenen niet zo gemakkelijk. Ook niet als het ‘maar’ om 500 euro gaat. Een BKR-notering krijg je van het Bureau Krediet Registratie in Tiel. Het BKR fungeert als een soort ‘waakhond’ voor banken en andere kredietverstrekkers, om te voorkomen dat deze instellingen geld uitlenen aan mensen die dit waarschijnlijk niet kunnen terugbetalen. Met een negatieve BKR-notering zal je dan ook meestal bot vangen bij reguliere banken en kredietinstellingen.

Geldverstrekkers zonder BKR-toets

Een rondje Google leert dat er vele, vele instellingen zijn die geldleningen verstrekken aan mensen met een negatieve BKR-notering. Over het algemeen gaat het dan om kleine bedragen die vaak al binnen een paar weken moeten worden terugbetaald. De te betalen rente kan in sommige gevallen behoorlijk oplopen. Ook zijn de bijkomende voorwaarden, zoals wat er gebeurt als je niet tijdig betaalt, vaak niet mals. Of een geldlening bij een dergelijke instelling voor jou een optie is, is dan iets dat je zelf moet beslissen. Kijk hierbij niet alleen naar het bedrag dat je wilt hebben, maar ook en vooral naar je terugbetalingsmogelijkheden en de termijnen waarbinnen de vordering terugbetaald moet zijn.