Home / Direct geld lenen

Direct geld lenen

Wellicht herkent u het van vroeger: u wilde graag iets kopen, maar van uw ouders moest u eerst sparen voor de aankoop. In feite is dat momenteel niet anders, maar soms is er geen gelegenheid om te sparen en heeft u direct geld nodig. Het zou zomaar kunnen dat de wasmachine stuk gaat of dat de auto het begeeft en in dergelijke situaties is het niet mogelijk om eerst een aantal maanden te sparen voor de aanschaf van een nieuwe wasmachine of auto.

Waar u geld kunt lenen

U wilt direct geld lenen, zodat u direct over kunt gaan tot de aanschaf van dat wat u met spoed nodig heeft. Zeker als het saldo op uw spaarrekening niet toereikend is, is het afsluiten van een lening een mogelijkheid. Dit kan natuurlijk bij familie en vrienden, maar liever leent u niet van bekenden. Daarom kunt u ervoor kiezen om ergens anders geld te lenen, zoals bij een bank of een andere aanbieder van kredieten.

Om geld te lenen, bestaan verschillende mogelijkheden. Zo zijn er verschillende kredieten, waaronder een doorlopend krediet, een consumptief krediet of een minilening. Welke vorm van snel geld lenen voor u de beste is, is afhankelijk van uw situatie. Hierbij kunt u denken aan de termijn van terugbetalen, de geldende rentetarieven et cetera. Let hierbij ook op uw het mogelijk is om boetevrij extra af te lossen.

Kosten van geld lenen

Uiteraard is direct geld lenen niet gratis en zullen hier kosten tegenover staan. Deze kosten variëren per aanbieder. Zo zult u bijvoorbeeld bij de ene aanbieder 4% rente betalen terwijl dit bij de andere aanbieder op 5% ligt. Ook dit is afhankelijk van de gekozen kredietvorm. Let hierbij ook goed op de gestelde voorwaarden. U wilt immers direct uw geldprobleem oplossen, maar niet in de toekomst met extra problemen komen te zitten.

Door een goede keuze te maken voor een betrouwbare kredietverstrekker kunt u de uiteindelijke kosten van geld lenen relatief laag houden. In een groot deel van de gevallen is het lenen van geld een prima oplossing, omdat u zo niet lang zonder de wasmachine of auto hoeft.