Home / Geld lenen indien u een uitkering ontvangt

Geld lenen indien u een uitkering ontvangt

U ontvangt een uitkering en zult dan ook niet erg royaal kunnen leven. Het is dan zeker niet vreemd dat u regelmatig niet voldoende geld heeft om de maand door te komen. En u zult zeker regelmatig toe zijn aan een extraatje. Want als de gemeentelijke belastingen weer betaald moeten worden, als de auto een reparatie moet ondergaan of als de wasdroger het begeeft, is geld nodig. Helaas blijkt op dat moment dat het niet zo eenvoudig is om met uw uitkering een lening af te sluiten.

Kredietverstrekker is op zoek naar garantie

Wanneer een kredietverstrekker een geldbedrag uitleent, wil deze uiteraard zeker weten dat dit geld ook weer terugbetaald gaat worden. Ook bij kredietverstrekkers is het bekend dat mensen met een uitkering het helaas niet breed zijn. Daarom zullen ze in eerste instantie wat terughoudend zijn als het aankomt op geld lenen met uitkering. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van welke uitkering u ontvangt en wat uw leefsituatie is. Er zijn genoeg situaties waarin het wel degelijk mogelijk is een lening af te sluiten als u een uitkering ontvangt.

Heeft u een partner of een vaste uitkering?

Het afsluiten van een lening als u zelf een uitkering heeft, wordt al wat eenvoudiger als u een partner heeft die inkomsten heeft. Heeft uw partner een vast dienstverband, dan wordt het voor u makkelijker om geld te lenen. Heeft u een uitkering die gepaard gaat met een zekere garantie, dan wordt geld lenen met uitkering ook wat eenvoudiger. Een WIA uitkering voor een chronische aandoening is een vaste uitkering, waardoor kredietverstrekkers meer geneigd zijn om geld aan u uit te lenen.

Lening afsluiten met een WW uitkering

Geld lenen als u een uitkering ontvangtIets anders is dat bij een WW uitkering. U bent immers gezond en heeft kans op een baan binnen afzienbare tijd. Aan de andere kant is het zo dat WW uitkeringen wel maar van beperkte duur zijn. Heeft u tegen het einde van de looptijd van de uitkering geen baan weten te vinden, dan staat u letterlijk met een lege portemonnee. Dat weten ook kredietverstrekkers, die in zo’n geval minder snel een lening verstrekken.