Home / Geld lenen met negatieve BKR

Geld lenen met negatieve BKR

Het Bureau Krediet Registratie (kortweg BKR genoemd) is een instantie die probeert te vermijden dat consumenten financieel gezien te veel hooi op hun vork nemen. In het zogeheten Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) houdt het BKR alle leningen bij die aan bepaalde voorwaarden voldoen. Het gaat hierbij om leningen die minimaal €500,- en maximaal €175.000,- bedragen. Ook is het zo dat dit geleende bedrag minimaal drie maanden tot uw beschikking moet staan.

Wanneer een consument een lening aan wil vragen, bijvoorbeeld bij een bank, dan komt het Bureau Krediet Registratie in beeld. De bank gebruikt alle beschikbare informatie, zoals gegevens over u als persoon en de BKR gegevens, om te bepalen of zij u een lening willen verstrekken. Een misverstand is dat het Bureau Krediet Registratie dit bepaald, maar dat is zeker niet het geval.

Wat is een negatieve BKR registratie?

Zodra u niet voldoet aan de verplichtingen van uw lening, kunt u een negatieve registratie krijgen. Geld lenen met negatieve BKR is dan ook behoorlijk lastig, omdat in het verleden gebleken is dat uw lening gepaard ging met betalingsproblemen. Nu is het echter wel zo dat zaken uit het verleden zich niet noodzakelijkerwijs ook in de toekomst weer voor zullen doen. Banken zijn hier echter niet gevoelig voor en zullen u in het geval van een negatieve BKR registratie hoogstwaarschijnlijk de lening weigeren.

Wat is dan de volgende stap?    Geld lenen met negatieve BKR

Gelukkig is er nog wel een mogelijkheid om een lening af te sluiten, namelijk via zogeheten kredietbanken. Dit zijn banken die vanuit de gemeente krediet verstrekken aan mensen met een registratie bij het BKR. Veel geld lenen met negatieve BKR kan niet, maar het is een mogelijkheid om toch een lening af te sluiten. Wel is het zo dat deze manier van geld lenen vooral bedoeld is voor mensen die een laag inkomen hebben.

Is er nog een andere mogelijkheid?

Daarnaast zou u kunnen kiezen voor het afsluiten van een minilening via het internet. Het gaat hier vaak om bedragen tot een paar honderd euro, maar juist die bedragen kunnen voor u soms net het verschil maken. Deze leningen zijn af te sluiten via het internet en vereisen geen check bij het Bureau Krediet Registratie.