Home / Geld lenen voor auto

Geld lenen voor auto

Uw huidige auto is afgekeurd en de reparatiekosten zijn onnoemelijk hoog. Uw auto is total loss geraakt bij een ongeluk. Of u heeft een nieuwe baan, maar nog helemaal geen auto. Er kunnen talloze redenen zijn waarom u toe bent aan een nieuwe auto. Een factor blijft echter altijd bestaan en dat is dat er kosten verbonden zijn aan de aanschaf van een nieuwe auto. Dit geldbedrag heeft u wellicht niet direct paraat, waardoor het nodig kan zijn om geld te lenen voor een auto.

Geld lenen bij de autodealer   toyota

Wanneer u een auto gaat kopen, zal de autodealer u de mogelijkheid bieden om ter plekke een lening af te sluiten voor de auto. Dit zijn speciale financieringsmogelijkheden waarmee u uw nieuwe auto kunt betalen. Het is echter af te raden om hier gebruik van te maken, omdat dergelijke leningen veelal duurder uitvallen dan andere leningsoorten. Het beste kunt u dus gebruik maken van een andere lening om de aanschafkosten van de auto te kunnen betalen.

Welk bedrag wilt u lenen?

Welke lening het beste bij u past, hangt onder andere af van het te lenen bedrag. U kunt bijvoorbeeld een auto kopen voor €2.000,- maar ook voor €20.000,- en dat kan verschil maken in de te kiezen lening. Twee veel gekozen vormen zijn de persoonlijke lening en het doorlopend krediet, maar er bestaat nogal wat verschillen tussen beide leenvormen.

 

Auto kopen met een persoonlijke lening

Een veel voorkomende manier bij geld lenen voor auto is het persoonlijk krediet, ook wel de persoonlijke lening genoemd. Deze leningsoort heeft een vooraf bepaalde looptijd en ook een vast rentetarief, waardoor u weet waar u aan toe bent. U kunt de looptijd van de lening zo bovendien afstemmen op de levensduur van de auto.

Auto kopen met een doorlopend krediet

Een andere optie is het afsluiten van een doorlopend krediet. Binnen een afgesproken kredietlimiet kunt u dan vrij uw geld besteden. U kunt dus niet alleen de auto financieren met dit krediet, maar eventueel ook andere aankopen financieren. Bedragen die u heeft afgelost op de lening kunt u bovendien weer opnieuw opnemen. Heeft de auto een onderhoudsbeurt nodig, dan kunt u deze ook bekostigen van het doorlopend krediet.