Home / Geld lenen lage rente

Geld lenen lage rente

Er kunnen talloze redenen zijn om een lening af te willen sluiten. Zo kan het zijn dat u graag met uw gezin op vakantie wilt. Wellicht wilt u lenen om uw bruiloft te kunnen betalen. Of misschien is het zo dat uw wasmachine, auto of koelkast stuk is gegaan en u momenteel niet voldoende geld heeft om een nieuwe wasmachine, auto of koelkast te bekostigen. Wat uw reden ook is, u wilt uiteraard niet meer rente te hoeven betalen over uw lening dan strikt noodzakelijk. Het is in dat geval echter wel belangrijk om de juiste keuze voor een passende lening te maken, om uw kosten zo laag mogelijk te houden.

Sluit een passende lening af

Het klinkt misschien logisch, maar toch maken veel mensen de fout om meer te lenen dan nodig is. Stel dat u een auto wilt bekostigen die €12.500,- kost. De meest logische stap is om dan voor een lening te kiezen die precies dat bedrag is. Er zijn echter mensen die besluiten meer te lenen dan dit bedrag, om een extraatje achter de hand te houden. Dit is niet verstandig, want over dit “extraatje” moet óók rente worden betaald. Sluit ook geen doorlopend krediet af in een situatie  waarin duidelijk is hoeveel geld nodig is, omdat u hiervan kunt blijven opnemen. Dit verhoogt de rentekosten alleen maar en sluit dus niet aan bij het principe van geld lenen tegen een lage rente.

Vergelijk leningen van verschillende aanbieders met elkaarGeld lenen lage rente

Een andere fout die veel mensen maken, is bij de eerste aanbieder van leningen die ze tegenkomen direct de lening af te sluiten. Of er wordt gekozen voor de aanbieder die de laagste rente hanteert. Op zich is dat een logische stap, want hoe lager de rente is, hoe minder u betaalt. Toch? Nee. Dat is dus niet juist. In veel gevallen is het zo dat een lening met een lager rentetarief een langere looptijd heeft. Hierdoor betaalt u uiteindelijk meer rente en dat is zonde. Wilt u geld lenen met lage rente kies dan bewust een aanbieder en kijk vooral goed naar de voorwaarden van de lening.