Home / Geld lenen studenten

Geld lenen studenten

Als student heb je financieel gezien een zwaar leven. Vanuit de overheid ontvang je een beetje studiefinanciering, maar dat is niet genoeg om van rond te komen. En werken kan wel, maar niet te veel, want je moet ook bezig zijn met je studie. Het gevolg hiervan is dat je te weinig geld hebt om die dingen te doen die je moet doen, zoals je studie betalen. Geld lenen voor studenten is hiervoor de oplossing, want daarmee kun je dan onder andere je studie betalen, maar ook aan je andere financiële verplichtingen voldoen.

Geld lenen bij DUO

Geld lenen voor studenten is mogelijk bij de Dienst Uitvoering Onderwijs, voorheen de IB Groep. Je kunt maandelijks tot een bepaald bedrag bijlenen. In 2014 ligt dit bedrag op bijna 300 euro per maand. Hiermee kun je dus je studie bekostigen of als je op kamers woont de huur van betalen. Bij deze bijna 300 euro komt je gewone studiefinanciering nog. Voor thuiswonenden is dit zo’n 100 euro per maand, woon je niet meer thuis dan krijg je maandelijks zo’n 275 euro gestort.

Geld lenen bij een bank

Deze manier van geld lenen voor studenten is niet altijd voldoende, want je hebt soms meer geld nodig dan dit. Dan kun je ervoor kiezen om geld te lenen bij een bank. Er zijn banken die speciale studentenkredieten aanbieden. Hier kun je vaak meer geld lenen, dus heb je altijd het bedrag achter de hand waar je over wilt beschikken. Op deze manier kun je op een eenvoudige manier je studie en studententijd bekostigen.

Kenmerken van een studentenkredietgeld lenen student

Leen je een bepaald bedrag om je studie te bekostigen, dan is er sprake van een studentenkrediet. De maximale hoogte  hiervan en alle randzaken eromheen, zoals rente en looptijd, variëren uiteraard per aanbieder. Zo zul je bij de ene bank maximaal €5.000,- kunnen lenen, terwijl dat bij een andere bank bijvoorbeeld weer €6.000,- is. Wil je geld lenen voor je studie, bepaal dan vooraf hoeveel je ongeveer nodig hebt en kies op basis van die criteria een geschikte aanbieder die het beste bij jouw wensen aansluit.