Home / Lening aanvragen met uitkering

Lening aanvragen met uitkering

Vragen staat vrij

Leef je van een uitkering en heb je op korte termijn extra geld nodig, dan kan je proberen om een lening aan te vragen. Wel zal je er achter komen dat lenen met een uitkering nou niet bepaald eenvoudig is. Veel banken en kredietverstrekkers geven nul op het rekest, omdat zij een uitkering niet als afdoende zekerheid zien dat zij hun geldlening ook weer terug krijgen. Uiteraard staat het je vrij om, als je een lening wilt afsluiten, deze aan te vragen bij een bank of reguliere kredietverstrekker. Vragen staat immers vrij, en wellicht hebben zij geen lening, maar wel goede adviezen voor je.

Geld lenen bij niet-reguliere kredietverstrekkers

Wie een beetje handig is met Google, ontdekt al snel dat een lening aanvragen op internet vrij gemakkelijk is. Er zijn diverse instellingen te vinden die claimen geldleningen te verstrekken zonder een BKR-toetsing te doen of soms zelfs zonder rente te berekenen. Een gratis geldlening, wie wil dat nou niet? Maar als je de bijkomende voorwaarden een beetje zorgvuldig leest, dan zie je al snel op welke manier deze kredietverstrekkers aan hun geld komen. Spoedoverboekingen kosten een flinke duit en als je je niet houdt aan de terugbetalingstermijnen, lopen de bijkomende kosten al snel behoorlijk op. Je moet je afvragen of dit voor jou een optie is.

Geld lenen met een onderpand

Heb je een onderpand tot je beschikking, dan is het vaak al heel wat gemakkelijker om een lening aan te vragen. Ook als je een uitkering hebt! Je onderpand dient immers als ‘zekerheid’; betaal jij de lening niet op tijd af, dan wordt het onderpand verkocht en is de opbrengst voor het pandjeshuis. Weet je echter zeker dat je de lening binnen de gestelde tijd kunt afbetalen en heb je goederen die je best een tijdje kan missen (in ieder geval zolang als dat de lening nog open staat), dan is dit voor jou wellicht een goede optie.

Lening aanvragen bij de SBN

Wie weinig geld te besteden heeft en dringend verlegen zit om een lening, kan het eens proberen bij de SBN. Een geldlening bij deze bank is juist bedoeld voor mensen met lage (maximaal 130% van het bruto minimumloon) inkomens en kent vaak gunstige rentepercentages. Wil je een lening aanvragen bij de SBN, dan kan je dit alleen doen wanneer je niet in aanmerking komt voor leningen bij reguliere banken of kredietinstellingen.